Föreläsning i grafisk form, produktion och skivomslag

 

EESacredGroundwJAG HAR MYCKET ATT BERÄTTA FÖR DEN SOM VILL VETA. Jag gillar att berätta om det jag kan och vidarebefordra till den som är intresserad av att lära sig hantverk och tankegångar. Det mesta inom grafisk produktion domineras nu av digitala processer, men de ursprungliga principerna för tryckförfarandet är fortfarande desamma. Trycksaker lär leva kvar under överskådlig framtid, så det finns all anledning att inte tappa bort dessa kunskaper.

FÖRELÄSNING: GRAFISK PRODUKTION & GRAFISK FORM. Typografi, form, prepress och tryckteknik är ämnen jag kan ge er grundläggande kunskap i, TrycPlatint78wanpassat till vad ni behöver. Mina erfarenheter är omfattande efter att ha arbetat länge och mycket med grafisk kommunikation, formgivning, projektledning, original för olika trycksätt, som tryckare och gjort resor till typografiska vallfärdsmål.

FÖRELÄSNING: SKIVOMSLAG. Skivomslagens historia och utveckling i olika format är en intressant och rolig berättelse. SkivBananwJag har ett unikt material i form av kända LP-konvolut i original i olika musikgenrer som jag visar. Denna föreläsning kan också göras i form av work shop.

För diskussion om upplägg samt kostnad. >Kontakt.

FÖRELÄST/UNDERVISAT PÅ RMI Berghs/Berghs School of Communication, Grafiska Institutet, Nyckelviksskolan, Konstfack, Forsbergs Skola, SVT Akademien, Riddarfjärdsskolan, Umeå Universitet, Svenska Bokbindarmästareföreningen samt Levi’s/Helsingborg (grafisk utbildning av personal)