Låt mig visa vinets vackra värld

 

VinProvGlaswJAG ÄR DIPLOMERAD SOMMELIER sedan år 2000, efter utbildning på Vinkällan Dryckesutbildningar. Omfattande provningserfarenhet sedan 1984 då jag var med och startade gruppen Les Dégustateurs des Halles som provat vin varje vecka fram till 2013. Sedan början på 90-talet höll vi till på Vinkällaren Grappe, där jag är medlem.

MINA RESOR I VINOMRÅDEN i Frankrike, Italien, LaTour81wSydafrika och Japan har givit många historier att berätta. Jag ingår som öldomare i domarpanelerna på Stockholm Beer and Whisky Festival sedan 2007.

– JAG ERBJUDER:

VINPROVNINGAR kan jag anordna efter önskemål, olika teman, infallsvinklar och nivåer. Vanligen fyra viner och 6–10 deltagare. Med mej det blir inga uppnästa provningar, jag vill välkomna dej in i vinets vackra värld, oavsett kunskapsnivå. Du kan ha provning som representation eller event för företaget eller som en trevlig stund med dina vänner.

LITEN VINKURS, 4 TILLFÄLLEN, under ett par timmar per gång går vi igenom de viktigaste druvorna och vad vi söker i vinet. Fyra viner per gång, röda och vita, från gamla världen och nya. Genomgång av provningsmetodik, och en folder om vinets byggstenar. En uppskattad, mycket konkret och kunskapsgivande kurs som jag genomfört ett antal gånger.

PROVNING AV JAPANSK SAKE med japanskt tilltugg brukar bli en minnesvärd upplevelse av drycken som samurajer och geishor stärkt sig med under många hundra år. Den bryggs på polerat ris och friskt vatten, troligen den renaste alkoholhaltiga dryck som finns. Du får veta att sake absolut inte är brännvin och inte ska drickas varm. Jag har rest runt i Japan och då besökt flera sakebryggerier. Sakeprovningarna sker i samarbete med Akebono Unlimited.

>Se mer om Eventverksamhet med vin, mat och segling.

Fråga efter prislista. >Kontakt.