VINPROVNING

I vinets vackra värld


DIPLOMERAD SOMMELIER
sedan år 2000, utbildad på Vinkällan Dryckesutbildningar. 1984 var jag med och startade gruppen Les Dégustateurs des Halles, som provade vin varje vecka, totalt mer än 20.000 viner, till 2013. Sedan 1991 på Vinkällaren Grappe, där jag är medlem. Studieresor i vinområden i Frankrike, Italien, Sydafrika och Japan. Mellan 2007 och 2015 ingick jag i domarpanelerna på Stockholm Beer and Whisky Festival.

VINPROVNINGAR med olika teman, infallsvinklar och nivåer har jag anordnat privat och för företag. Provningsuppläggen har utgått från druvsorter, vidare till distrikt och länder och innehållit provningsmetodik.

VIND OCH VIN var ett samarbete med Linda Lindenau Sailing med segling under dagarna och vinprovningar på kvällarna i olika teman, om möjligt med lokal anknytning, och med historien om vinets väg.
Båten är en 47 fots Beneteau Oceanis som skeppas av Linda Lindenau. Vi har arrangerat dessa veckor i Medelhavet och Karibien. Efter en Jordenrunt-segling, 2016–2019 kan man konstatera att det bara är fläckvis vinet har sin självklara plats.  Se mer på >www.tarodret.nu